19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Півфінал Ліги чемпіонів ПСЖ – "Боруссія" приніс найгірший для України результат
Півфінал Ліги чемпіонів ПСЖ – "Боруссія" приніс найгірший для України результат

Півфінал Ліги чемпіонів ПСЖ – "Боруссія" приніс найгірший для України результат

Дортмундська "Боруссія" стала першим фіналістом розіграшу Ліги чемпіонів сезону 2023/24. Німецька команда шокувала футбольну Францію, двічі обігравши "Парі Сен-Жермен" з однаковим рахунком 1:0, розбивши мрії суперника вперше в історії здобути найпрестижніший європейський клубний трофей.

Цей результат став дуже неприємним для України. Справа в тому, що донецький "Шахтар" у разі виграшу Прем'єр-ліги має всі шанси потрапити до наступного розіграшу Ліги чемпіонів, минаючи кваліфікацію. Для цього "гірникам" необхідно, щоб європейський турнір виграла команда, яка вже забронювала собі місце у ньому через національну першість.

"Боруссія" – єдиний півфіналіст ЛЧ цього сезону, який йде у своєму чемпіонаті за межами топ-4. Дортмундці займають п'яту сходинку і відстають від зони ЛЧ на три пункти за три тури до фінішу. Це означає, що якщо вони не зможуть покращити позицію, а також переможуть у фіналі чемпіонської Ліги "Баварію" чи "Реал", "Шахтарю" доведеться брати участь у кваліфікації єврокубку.

Нагадаємо, з нового сезону суттєво зміниться формат проведення ЛЧ. Тепер команди не будуть розбиті на групи, вони проведуть по вісім матчів із різними суперниками на першому етапі, а очки заноситимуться до загальної таблиці.

Як повідомляв OBOZ.UA, головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті ухвалив рішення щодо участі українця Андрія Луніна у півфіналі у відповідь Ліги чемпіонів з "Баварією".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом