19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Політика Макрона працює: навіщо французький посол відвідав інавгурацію Путіна
Політика Макрона працює: навіщо французький посол відвідав інавгурацію Путіна

Політика Макрона працює: навіщо французький посол відвідав інавгурацію Путіна

Політолог Ігор Рейтерович уточнив 24 Каналу, що фарс в Кремлі відвідав той самий представник Франції, якого напередодні викликали до МЗС Росії, де дорікали, що його країна дозволяє різкі висловлювання на адресу Москви. Це схоже на дипломатичний тролінг з боку Парижу.

Наштовхнули Кремль на роздуми

Присутність посла на інавгурації Путіна – це продовження політики Еммануеля Макрона щодо того, що Росія має перебувати в стані стратегічної невизначеності.

З одного боку від Франції звучать різкі заяви на адресу Росії, а з іншого – присилають свого посла на інавгурацію. Може тому послу ще й надали інструкцію дивитись на цей фарс з саркастичною посмішкою, щоб ще більше роздратувати росіян,
– припустив політолог.

Ці дії Франції наштовхують Кремль на певні роздуми, що вони означають. Тому що росіяни починають ревнувати через це.

Присутність представника Угорщини, Словаччини чи Кіпру на інавгурації – очікувана та зрозуміла. Росія має з цими країнами специфічні відносини. Проте, на думку Рейтеровича, приїзд посла Франції був несподіваним, і росіяни не знають, як на це реагувати. З одного боку потрібно його потрібно зустріти з повагою, а з іншого – невідомо, що означає цей "жест" Франції.

"У росіяни починається параноя, адже вони в усьому шукають подвійне дно і думати про "теорії змови", а тому така політика Макрона працює. Якби не приїхав посол Франції на інавгурацію Путіна, ніхто б не здивувався. А так президент Макрон вчергове привернув увагу до своєї країни", – пояснив Ігор Рейтерович.

Більше про інавгурацію Путіна

  • В Кремлі 7 травня відбулась церемонія інавгурації, яка вже є п'ятою для Путіна. На заході були присутні представники 7 європейських країн, серед яких особливо несподіваним "гостем" був посол Франції.
  • Раніше Еммануель Макрон робив різкі заяви щодо Росії, зокрема він наголошував на можливості ввести в Україну західні війська. Кремль відреагував на це, викликавши посла Франції до російського МЗС, де його заявили, що "політика Парижу веде до ескалації конфлікту в Україні та приречена на провал".
  • Водночас посол США Лінн Трейсі не була присутня на інавгурації Путіна, тому що в цей час перебувала за межами Росії. Напередодні про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер. Він наголосив, що США не визнають так звані "вибори" в Росії "вільними та чесними", проте визнають Путіна президентом Росії.
Теги по теме
Россия Владимир Путин Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом