20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поліція затримала нападника на берлінську сенаторку
Поліція затримала нападника на берлінську сенаторку

Поліція затримала нападника на берлінську сенаторку

Німецька поліція у середу затримала нападника на сенаторку з економічних питань Берліна Франциску Гіффай.

Про це йдеться у пресрелізі поліції та прокуратури столиці ФРН, передає Укрінформ.

«Підозрюваного в нападі на сенаторку з питань економіки, енергетики та державних підприємств було тимчасово заарештовано сьогодні», - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, затриманому 74 роки, раніше він уже вчиняв дії проти державної безпеки та злочини на ґрунті ненависті. Чоловік фігурував у кримінальному провадженні, щоправда, його активність полягала переважно в написанні листів з погрозами.

Мотиви вчорашнього нападу з'ясовуються. У середу обвинувачений має постати перед слідчим суддею. У квартирі фігуранта проведено обшук.

Оскільки є ознаки психічного захворювання, прокуратура розглядає можливість помістити його в психіатричну лікарню.

Як повідомлялось, на сенаторку Гіффай (СДПН) напалиу вівторок, під час відвідування районної бібліотеки їй завдали ззаду удару по голові сумкою. Політику, яка зазнала незначних травм, була надана амбулаторна допомога.

Це вже не перший напад на політиків у Німеччині. Нещодавно серйозних травм зазнав кандидат на виборах у Європарламент від Соціал-демократичної партії, легких поранень – член передвиборчої кампанії «Зелених».

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер провела екстрену зустріч з міністрами внутрішніх справ федеральних земель, одним з головних питань якої був захист політиків від насильства.

Теги по теме
полиция Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом