20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Посол у Латвії відвідав Ризьку українську середню школу
Посол у Латвії відвідав Ризьку українську середню школу

Посол у Латвії відвідав Ризьку українську середню школу

Посол України Анатолій Куцевол відвідав Ризьку українську середню школу, де навчаються майже 180 українських школярів, та зустрівся з учнями.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії.

Зауважується, що українська школа в Латвії після повномасштабного російського вторгнення прийняла найбільшу кількість українських дітей та українських вчителів. Вона надає якісну освіту згідно з діючими в Латвії стандартами, застосовуючи найкращі європейські методики.

Крім того, школа є єдиним латвійським закладом освіти, де викладається українська мова та література.

Під час зустрічі посла України з директоркою РУСШ Лідією Кравченко були обговорені поточні питання із забезпечення освітніх потреб українців, які тимчасово перебувають в Латвії.

Нагадаємо, посол Анатолій Куцевол провів зустріч з Людмилою Вакало – керівницею організації українських вчителів «ВоляЛВ» (Izglītības centrs VOLIA.lv).

Під час зустрічі обговорювалися поточні освітні потреби українських дітей, молоді та вчителів, які тимчасово перебувають в Латвії у зв’язку з російською агресією.

Також була підкреслена необхідність активізації роботи організації на напрямку відкриття представництва Міжнародної української школи в Ризі, а також започаткування українськими вчителями, у взаємодії з українською громадою в Латвії, дитячих гуртків та курсів для молоді з метою збереження національної ідентичності співвітчизників в Латвії.

Фото: посольство України в Латвії / Фейсбук

Теги по теме
Дети Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом