19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росіяни 6 травня обстріляли телевежу у Білопіллі: пошкоджена електрична підстанція
Росіяни 6 травня обстріляли телевежу у Білопіллі: пошкоджена електрична підстанція

Росіяни 6 травня обстріляли телевежу у Білопіллі: пошкоджена електрична підстанція

Наразі проводиться аудит та аварійно-відновлювальні роботи.

Російські війська 6 травня обстріляли телевежу у Білопіллі Сумської області. Наразі на ній проводяться аварійно-відновлювальні роботи. Цю інформацію «Детектору медіа» повідомила представниця Нацради з питань телебачення і радіомовлення на Сумщині Лариса Якубенко.

За її словами, вдень 6 травня росіяни обстріляли місто Білопілля. Здійснювалася атака на об’єкти енергетичного сектору та критичної інфраструктури інформаційного сектору.

«Один зі снарядів впав поруч з вежею Концерну РРТ.  Була пошкоджена електрична підстанція, тому довгий час не було підключення до електроенергії, тож вежа була знеструмлена, а передавачі тимчасово вимкнені», — розповіла Якубенко.

За її словами, наразі Концерн РРТ проводить аудит. Проводяться аварійно-відновлювальні роботи.

Якубенко додала, що це був вже шостий удар російських військ по білопільській вежі з початку повномасштабної війни: двічі окупанти обстрілювали вежу у 2022 році, двічі — торік і вже вдруге цьогоріч.

Як пише ІМІ, відео з результатами обстрілу росіяни виклали у своїх пропагандистських телеграм-каналах. Окупанти повідомили, що вдарили фугасними авіабомбами-500 (ФАБ).

22 квітня російські окупанти завдали удару по харківській телевежі. Людських жертв немає, проте є перебої із сигналом цифрового телебачення — приймачі Т2 перестали працювати. 25 квітня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що функціонал зруйнованої телевежі в Харкові частково відновлено.

Фото: обстріл армією РФ телевежі в Білопіллі на Сумщині, 6 травня 2024 року / скриншот ІМІ з відео російського пропагандистського телеграм-каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом