20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розпочав роботу інформаційний проєкт UAQA, який допоможе українцям відповідати на запитання іноземців про Україну
Розпочав роботу інформаційний проєкт UAQA, який допоможе українцям відповідати на запитання іноземців про Україну

Розпочав роботу інформаційний проєкт UAQA, який допоможе українцям відповідати на запитання іноземців про Україну

Сайт містить онлайн-бібліотеку з обґрунтованими відповідями на будь-яке гостре питання, а також розділ з можливістю відправити власний запит та отримати фахове пояснення.

ГО «Комунікації для змін» розробила проєкт UAQA, який допоможе знайти та відповісти іноземцям на важливі запитання про Україну та її стосунки з Росією. Про це повідомила пресслужба організації.

Як пояснюють творці платформи, загальна інформація про Україну часто викривлена хибними наративами, що просуваються Росією. Іноземці продовжують цікавитися причинами виникнення російської агресії, чому українці не готові просто «здатися» та чим наша держава важлива для стабільності у світі.

«Зараз за межами України, за даними ООН, знаходиться 6,5 млн українців — це вагома м’яка сила, потужний ресурс. Ми хочемо додати їм впевненості, озброїти фактами, допомогти легко та просто відповідати на складні запитання і стати, так би мовити, “народними дипломатами“», — прокоментувала голова правління громадської організації «Комунікації для змін» Олена Лобова.

Сайт містить онлайн-бібліотеку з обґрунтованими відповідями на будь-яке гостре питання, а також розділ з можливістю відправити власний запит та отримати фахове пояснення. Ключові запитання обрали за результатами опитування українців за кордоном та на основі аналізу інформполя в країнах Європи.

UAQA також надає поради щодо ефективного ведення комунікації та публікує рекомендації надійних джерел, де можна почерпнути поглиблені відомості щодо більшості запитів.

Платформа співпрацює з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України та ГО «Детектор медіа». 

Команда проєкту планує його розвиток у напряму консультативної підтримки та тренінгів щодо ведення дискусій на болючі теми для українців, які перебувають за кордоном.

Проєкт створено за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Нагадаємо, в березні 2022 року Міністерство закордонних справ України запустило інформаційну платформу для іноземної аудиторії про війну в Україні — War.Ukraine. На платформі доступна інформація про те, чому Росія вторглась в Україну, що зараз відбувається в Україні, як допомогти українцям, а також розділ присвячений українцям, які чинять безпрецедентний опір російським окупантам.

  • Читайте також: Як Україні комунікувати зі світом: виклики 2024 року

Фото: ГО «Комунікації для змін» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом