20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
TikTok почала оскаржувати у суді закон США, що вимагає продажу або заборони соцмережі
TikTok почала оскаржувати у суді закон США, що вимагає продажу або заборони соцмережі

TikTok почала оскаржувати у суді закон США, що вимагає продажу або заборони соцмережі

Платформа TikTok та її китайська материнська компанія ByteDance подали позов до федерального суду США з метою заблокувати закон, що зобов’язує продати соцмережу або заборонити її.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"TikTok та його китайська материнська компанія ByteDance подали позов до федерального суду СШАу вівторок, намагаючись заблокувати закон, підписаний президентом Джо Байденом, що передбачає продаж або заборону платформи, якою користуються 170 мільйонів американців", - йдеться у повідомленні.

Компанії подали позов до Апеляційного суду округу Колумбія, стверджуючи, що закон порушує Конституцію США з низки причин, зокрема, суперечить Першій поправці до Конституції, що захищає свободу слова.

Закон, підписаний президентом Байденом 24 квітня, дає компанії ByteDance час до 19 січня, щоб продати соцмережу TikTok, інакше її заборонять.

У позові йдеться про те, що продаж акцій соцмережі "просто неможливий: ні з комерційної, ні з технологічної, ні з юридичного погляду".

"Немає сумнівів: закон змусить закрити TikTok до 19 січня 2025 року, змусивши замовкнути 170 мільйонів американців, котрі використовують платформу для спілкування у спосіб, який неможливо повторити деінде", — йдеться у заяві позивачів.

Згідно з позовом, 58% акцій ByteDance належать глобальним інституційним інвесторам, включно з BlackRock, General Atlantic та Susquehanna International Group, 21% - китайському засновнику компанії та 21% - співробітникам, серед яких близько 7000 американців.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня нижня палата Конгресу США ухвалила законопроєкт, який передбачає заборону TikTok на території Сполучених Штатів, якщо застосунок не буде продано американській компанії.

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом