Зеленський призначив понад 100 суддів
Зеленський призначив понад 100 суддів

Зеленський призначив понад 100 суддів

Президент Володимир Зеленський підписав укази про призначення 113 суддів на посади суддів місцевих судів.Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Зокрема, укази Зеленського про призначення на посади суддів є першими з 2022 року.

Зеленський призначив понад 100 суддів фото 2
Зеленський призначив понад 100 суддів
Зеленський призначив понад 100 суддів
скріншот

На сайті президента вказано, що укази було видано щодо трьох категорій:

  • щодо суддів, у яких сплив п’ятирічний термін повноважень і які пройшли кваліфікаційне оцінювання суддів вже за нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів;
  • щодо учасників добору на посади суддів 2017 року, які пройшли співбесіди з новими складами Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя;
  • щодо групи кандидатів на посади суддів, подання яких у 2016 році були повернуті тодішньою Адміністрацією президента у ВРП, а звідти – у ВККС.

Зазначені кандидати також пройшли співбесіди з новими складами ВККС та ВРП.

До слова, Вищий антикорупційний суд відпустив екснардепа та колишнього очільника «Укрбуду» Максима Микитася, у якого закінчився термін домашнього арешту, під заставу у розмірі 908 400 грн.

Раніше дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) ухвалила рішення звільнити з посади судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП у стані алкогольного сп'яніння, внаслідок чого загинув нацгвардієць.

Источник материала
loader
loader