19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Сенаті Берліна назвали нестерпними умови в центрі прийому українських біженців
У Сенаті Берліна назвали нестерпними умови в центрі прийому українських біженців

У Сенаті Берліна назвали нестерпними умови в центрі прийому українських біженців

Німецькі політики та експерти визнали жахливими та принизливими умови перебування українських біженців у центрі розміщення, облаштованому у колишньому берлінському аеропорту «Тегель».

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, йшлося під час дискусії, організованої 7 травня двома фракціями Сенату Берліна – «Зеленими» та партії Лівих.

«Треба визнати, що «Тегель» наразі є не центром реєстрації, яким він був спочатку, а місцем, де місяцями живуть люди. Там мають бути створені принаймні мінімальні умови», - зазначила голова фракції «Зелених» у Сенаті Беттіна Яраш. Вона закликала відкрити «Тегель» для ініціатив, які хочуть надати допомогу людям, травмованим війною.

Анне Гельм, голова фракції Лівих своєю чергою підкреслила: «Не може бути так, щоб Берлін мав цілий клас людей, який не живе, а просто отримує прихисток. Ми маємо створити перспективи для цих людей».

Українські активісти прийшли на захід з плакатами, на яких було написано: «Чи хотіли б ви, щоби ваша дитина жила в «Тегелі»?»

У дискусії також узяли участь експерти, представники неурядових організацій та кілька мешканців центру. Вони рекомендували якнайшвидше закрити центр у колишньому аеропорту та домагатися розміщення людей, які рятуються від путінської війни, в децентралізованих локаціях. А поки цього не станеться – принаймні покращити умови перебування.

Спочатку в «Тегелі» організували лише центр реєстрації. біженців з України Але згодом він став постійним житлом для тисяч людей, які мусять тулитися на невеличкій площі без нормальних санітарних умов. Величезною проблемою є те, що далеко не всі з майже 800 дітей і підлітків мають можливість відвідувати школу. Ускладнює ситуацію те, що до центру фактично не мають доступу правозахисні та консультативні організації.

Наприкінці березня Сенат Берліна, більшість у якому мають консерватори, вирішив продовжити використання пункту розміщення біженціву «Тегелі» до кінця 2025 року, а також значно збільшити кількість ліжок - до понад 7 тисяч. Демократична опозиція готує пропозиції, аби запобігти цьому.

«Тегель» залишається найбільшим у Німеччині центром розміщення українських шукачів притулку. Наразі в ньому перебувають понад 4 тисячі людей.

Теги по теме
Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом