20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Запорізькій ОВА розповіли, як росіяни посилюють мобілізацію на окупованих територіях
У Запорізькій ОВА розповіли, як росіяни посилюють мобілізацію на окупованих територіях

У Запорізькій ОВА розповіли, як росіяни посилюють мобілізацію на окупованих територіях

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров розповів 24 Каналу, що росіяни здатні мобілізувати сотні людей з окупованих територій. Навіть попри те, що більша частина виїхала.

Як відбувається мобілізація

Федоров зазначив, що росіяни замість слова "мобілізація" вживають "призов". Якщо минулі роки він не оголошувався на окупованих територіях, то цьогоріч ситуація змінилася й винятків не існує.

Хоча Владімір Путін раніше обіцяв, що в "нових" областях, незаконно приєднаних до Росії, "призову" не буде наступних п'ять років. Але традиційно не дотримався сказаного.

У 2024 році немає жодного обмеження для тимчасово окупованих територій. Тож наша територія повноцінно підпадатиме під "призов" наших мешканців в армію Росії, щоб покрити запаси гарматного м'яса,
– наголосив очільник Запорізької ОВА.

Як уникнути мобілізації

За словами Федорова, єдина можливість уникнути "призову" – виїхати з окупованих територій, і зробити це якомога швидше. Оскільки натепер жодна людина не може надати безпекових гарантій на ТОТ.

Є кілька шляхів, як виїхати з окупованої території:

  • через Крим потрапити в континентальну Росію. Далі два варіанти: виїжджати через Грузію або країни ЄС; вилітати до Молдови або Туреччини;
  • через Маріуполь, Новоазовськ потрапити в континентальну Росію. Далі три варіанти: рухатися до Сумщини пункту перетину Колотилівка й одразу потрапити в Україну; виїжджати через Грузію або країни ЄС; вилітати до Молдови або Туреччини.

Останні новини з окупованих територій

  • Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що росіяни зменшили використання Кримського мосту для перевезення військових вантажів та техніки. Уже протягом 3 місяців незаконною спорудою не курсував жодний військовий поїзд. Водночас фіксується потужне використання ворогом цивільних вантажівок об'ємом приблизно 40 тонн у військовій логістиці.
  • Кілька днів тому у Ясинуватій та Авдіївці спостерігалася "бавовна", яка супроводжувалася величезними стовпами диму. Також жителі Макіївки і Горлівки бачили у небі білі сліди. Ймовірно, це була робота сумнозвісної російської "пе-ве-о". Наразі ні окупаційна влада так званої "ДНР", ні російська влада офіційно не повідомляла, що сталося у низці населених пунктів Донецької області.
  • Аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили, що окупаційна влада на Луганщині почала відбирати у батьків новонароджених дітей, якщо у тата або матері немає паспорта Росії. Якщо це правда, то ці дії мають ознаки геноциду. Оскільки росіяни порушують Конвенцію про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.
Теги по теме
Оккупированные территории
Источник материала
Поделиться сюжетом