19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Уряд створив штаб підготовки до опалювального сезону
Уряд створив штаб підготовки до опалювального сезону

Уряд створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабінет міністрів України створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону, що координуватиме роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні уряд створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону. До його складу увійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати, представники громад», - поінформував він.

Глава уряду пояснив, що Штаб координуватиме всі роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу до нових викликів.

Крім того, уряд планує активніше залучати допомогу від партнерів і працювати над вирішенням боргової кризи в енергетиці.

«Зробимо усе, щоб наступної осені та взимку в оселях усіх українців було світло і тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання», - підкреслив Шмигаль.

Прем’єр повідомив, що сьогодні уряд також ухвалив низку рішень в енергетичній сфері, зокрема збільшив у п'ять разів субсидії на електроенергію для жителів Харківщини, які залишилися без світла через російські атаки.

«Попереду ще багато роботи, але ми обов’язково впораємося і збережемо стійкість та міцність української енергетики», - резюмував очільник українського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 8 травня ворог завдав нового масованого ракетно-дронового удару по об'єктах енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській областях.

Источник материала
Поделиться сюжетом