20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Важливо, аби про Глобальний саміт миру говорили і світові зірки спорту.- Єрмак
Важливо, аби про Глобальний саміт миру говорили і світові зірки спорту.- Єрмак

Важливо, аби про Глобальний саміт миру говорили і світові зірки спорту.- Єрмак

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зустрівся з українськими й іноземними спортсменами в межах підготовки до Глобального саміту миру у Швейцарії.

Про це повідомляє ОП, передає Укрінформ.

Перемога України над російським агресором залежить від успіхів на полі бою, а також від дипломатії, наголосив Єрмак. Саме тому Глобальний саміт миру, запрошення на який Україна та Швейцарія надіслали понад 160 делегаціям, є таким значущим.

«Дуже важливо, щоб велика кількість країн підтвердила свою прихильність нашій незалежності, нашій територіальній цілісності в міжнародно визнаних кордонах 1991 року», – наголосив керівник ОП.

За його словами, також необхідно узгодити спільну позицію щодо таких питань: вільне судноплавство в Чорному й Азовському морях, категорична неможливість використання ядерної зброї та безпека ядерних об’єктів, повернення всіх незаконно депортованих українських дітей і обмін військовополонених та цивільних у форматі «всіх на всіх».

Єрмак зазначив, що сьогодні дуже важливо залучити ті країни, які ще не визначилися щодо участі в Глобальному саміті миру.

«Про це говоритимуть світові зірки кіно, музики, і ми хочемо, щоби про це говорили і світові зірки спорту. Адже ви спілкуєтеся з людьми з усього світу», – сказав він.

Керівник ОП акцентував: Саміт миру – це про те, як зупинити війну Росії проти України, створити єдиний спільний план, який надалі стане дорожньою картою для завершення війни, повернення всіх українських територій, отримання компенсацій і подолання всіх криз, спричинених російською агресією.

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Фото: ОП

Теги по теме
Украина Спорт Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом