19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ворог запускав "Шахеди", аби максимально ускладнити роботу ПС, – Євлаш про нічну атаку
Ворог запускав "Шахеди", аби максимально ускладнити роботу ПС, – Євлаш про нічну атаку

Ворог запускав "Шахеди", аби максимально ускладнити роботу ПС, – Євлаш про нічну атаку

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передає 24 Канал.

Масована атака росіян

Для атаки ворог застосував майже всі типи озброєння, які в нього є: крилаті, керовані, аеробалістичні ракети та БпЛА.

Ми бачимо черговий прояв комбінованої атаки після нетривалого затишшя, особливо в День пам'яті та перемоги над нацизмом. Бачимо абсолютно цинічну атаку по цивільним та критичним об'єктам нашої інфрастрктури,
– сказав Євлаш.

Для відбиття повітряного нападу застосовували тактичну авіацію, підрозділи РЕБ, зенітно-ракетні підрозділи, а також підрозділи Сил оборони та мобільні вогневі групи. За словами Євлаша, мобільні вогневі групи, які зараз боряться з "Шахедами" свого часу стали відкриттям.

Застосування "Шахедів"

Росіяни також запустили 21 ударний безпілотник. За словами Євлаша, таким чином росіяни хотіли максимально ускладнити відбиття повітряного нападу.

Проте Повітряні сили виконують завдання а призначенням та намагаються всіма наявними силами і засобами відбивати повітряний напад агресора на всіх напрямках,
– наголосив Євлаш.

Росіяни атакували енергетичну інфраструктуру

  • У Міненерго розповіли, що росіяни вчергове атакували об'єкти пов'язані з виробництвом та передачею електроенергії, у шести регіонах України: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.
  • Також у ДТЕК повідомили, що внаслідок атаки пошкоджено три теплоелектростанції. У компанії зазначили, що серйозно пошкоджено обладнання. Наразі триває ліквідація наслідків атаки.
  • Глава Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що постраждали енергооб'єкти в області. Зокрема, окупаційні війська поцілили в об'єкт генерації енергії у Червоноградському районі. Інша ракета влучила в об'єкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.
  • Також ворог атакував цивільну інфраструктуру. У Херсоні ворог вдарив по залізниці. Внаслідок ворожих влучань пошкоджені колії та вокзал міста.
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны