20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Група польських фермерів окупувала Сейм і вимагає зустрічі з Туском
Група польських фермерів окупувала Сейм і вимагає зустрічі з Туском

Група польських фермерів окупувала Сейм і вимагає зустрічі з Туском

Частина польських фермерів з аграрної організації Orka у четвер розпочала окупацію польського Сейму, вимагаючи відмови від зеленої угоди і блокади імпорту з України, а також зустрічі у цих справах з прем’єр-міністром країни Дональдом Туском.

До Сейму кільканадцять протестувальників увійшли на запрошення опозиційних партій “Право і Справедливість” і “Конфедерація”, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“Ми сьогодні прийшли сюди, аби протестувати проти зеленої угоди, проти відкриття кордону для продуктів з України. Ми б хотіли, щоб нарешті хтось сприйняв нас, фермерів, дуже серйозно”, - сказав один з протестувальників.

Аграрії мають намір залишатися у приміщенні Сейму, поки з ними не зустрінеться прем’єр. Вони задекларували, що їх згодом замінять представники інших фермерських організацій. Вони мають намір просити маршалка Сейму Шимона Головню, аби той дозволив їм легально протестувати у будинку парламенту.

Міністр сільського господарства ПольщіЧеслав Секерський зустрівся з представниками групи фермерів, що протестують в Сеймі.

У п’ятницю у Варшаві має відбутися маніфестація фермерів, які протестуватимуть проти зеленої угоди й імпорту з України.

Як повідомлялося, 29 квітня польські фермери повністю припинили блокаду кордону з Україною. Польсько-український кордон від листопада минулого року блокували перевізники, а з лютого цього року – польські аграрії.

Фото: PAP

Теги по теме
Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом