20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як легко почистити вертикальні жалюзі: спосіб, про який знають одиниці
Як легко почистити вертикальні жалюзі: спосіб, про який знають одиниці

Як легко почистити вертикальні жалюзі: спосіб, про який знають одиниці

Якщо ви не знаєте, в якому розчині мити жалюзі, можете спробувати на практиці застосувати засіб для безконтактного миття авто разом із водою.

Кожен, у кого є вдома жалюзі, знає, як складно їх мити. Обережне протирання ганчіркою не завжди допомагає, оскільки на них може налипати багато пилу, який важко відтерти. Тому у багатьох виникає питання, як помити горизонтальні жалюзі від жиру, бруду і пилових плям. Ми розповімо про один із хороших способів.

Як швидко і легко помити горизонтальні жалюзі

Обережно знімаємо жалюзі

Щоб помити жалюзі, їх потрібно зняти з вікна. Це дозволить вільно їх помити. Потрібно знайти два залізні фіксатори, підчепити їх і відтягнути трохи на себе і тоді вони знімуться. Коли їх потрібно буде поставити назад, фіксатори треба потягнути від себе.

Закріплюємо жалюзі у ванній

Жалюзі можна тимчасово закріпити над ванною за допомогою розпірки, на яку вішається фіранка у ванній кімнаті. Тоді їх буде зручно мити.

Беремо засіб для безконтактного миття авто, рукавички і маску

У господарському магазині потрібно купити засіб для безконтактного миття автомобіля і розпилювач. Що стосується засобу, це може бути, наприклад, karcher або будь-який інший.

Також обов'язково візьміть маску і рукавички. Потрібно працювати в них, оскільки засіб їдкий.

Робимо розчин для миття жалюзі

Беремо порожню пляшку 1 літр і заливаємо в неї 100 мл засобу і 500 мл води. Надягаємо зверху розпилювач.

Далі одягаємо рукавички, маску і розпилюємо засіб на жалюзі, які вже мають бути у ванній.

Застосовуємо розчин від бруду на жалюзі

Рівномірно наносимо засіб по жалюзі. Має бути помітно, як бруд одразу відходить. Після цього змиваємо водою, поливаючи жалюзі з душового шланга.

Весь бруд має добре відмитися. Витираємо жалюзі сухою ганчіркою, залишаємо трохи просохнути, після чого можна вішати їх назад на вікно.

Як ще можна швидко помити жалюзі?

Можна помити жалюзі й не знімаючи їх із вікна. Для цього знадобиться зробити мильний розчин: потрібно натерти брусок мила на 2-3 столові ложки стружки і розчинити їх у 3 літрах теплої води. Таким розчином можна жалюзі з металу губкою. Після промивання потрібно промити їх звичайною водою і витерти насухо.

Дивіться відео, як правильно мити горизонтальні жалюзі:

Інші новини:

Источник материала
Поделиться сюжетом