20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як зняти здуття живота природним шляхом: прості поради, які можуть допомогти
Як зняти здуття живота природним шляхом: прості поради, які можуть допомогти

Як зняти здуття живота природним шляхом: прості поради, які можуть допомогти

Постійне здуття живота може викликати дискомфорт, оскільки воно часто супроводжується відчуттям переповненості. Хоча це є поширеним явищем і зазвичай не викликає занепокоєння, за словами News Bytes, існують прості кроки, які можна зробити, щоб зменшити цей дискомфорт. Зробивши кілька змін у харчуванні та способі життя, ви зможете ефективно боротися із цією проблемою.

Помірне споживання клітковини

Споживання надмірної кількості клітковини може сприяти здуттю живота, особливо якщо мова йде про продукти, такі як квасоля, сочевиця та цільні зерна. Подумайте про ведення харчового щоденника, щоб визначити та обмежити їх споживання. Це допоможе вам зрозуміти закономірність і внести необхідні корективи у свій раціон.

Будьте обережні з цукровими спиртами

Не забувайте про цукрові спирти, які часто використовуються як альтернатива цукру в різних продуктах, таких як цукерки, печиво, безалкогольні напої та жувальні гумки. Ксиліт, сорбіт або маніт, можуть бродити в товстому кишечнику, викликаючи газоутворення і здуття. Перевіряйте етикетки продуктів та уникайте споживання продуктів, які містять ці інгредієнти.

Пробіотики

Пробіотики відіграють життєво важливу роль у підтримці здорового середовища в кишечнику, а отже, зменшують ймовірність здуття. Дослідження показують, що вони можуть допомогти мінімізувати газоутворення у людей з проблемами травлення. Включення у свій раціон продуктів, багатих на пробіотики, таких як йогурт, кефір і комбуча, може підтримати здорове травлення і зменшити ймовірність здуття живота.

Обмежте вживання газованих напоїв

Для здоров'я кишечника бажано зменшити або взагалі відмовитися від споживання газованих напоїв. Вони сприяють підвищеному газоутворенню в травній системі, посилюючи здуття живота. Крім того, поширені звички, такі як використання соломинки, розмови під час їжі або швидке споживання, можуть призвести до заковтування більшої кількості повітря, що ще більше посилює проблему.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом