20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЄС вимагає від X інформації про модерацію вмісту
ЄС вимагає від X інформації про модерацію вмісту

ЄС вимагає від X інформації про модерацію вмісту

Європейський Союз вимагає від платформи соціальних медіа X інформації про скорочення ресурсів модерації вмісту в рамках свого першого великого розслідування щодо компанії згідно з новими жорсткими законами, що регулюють онлайн-контент.

Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, заявила в заяві в середу, що вона запитала інформацію від X відповідно до Закону про цифрові послуги, її новаторського закону про технології, який вимагає від онлайн-платформ застосовувати набагато суворіший підхід до контролю за незаконним і шкідливим вмістом на своїх платформах.

Комісія висловила стурбованість звітом X про прозорість, поданим регулятору в березні 2024 року, який показав, що компанія скоротила свою команду модераторів контенту майже на 20% порівняно з кількістю модераторів, про яку вона повідомила у звіті про прозорість на початку жовтня 2023 року.

X скоротив мовне охоплення в ЄС з 11 мов до семи, заявила Комісія, знову посилаючись на звіт X про прозорість.

Комісія заявила, що вимагає від X додаткової інформації щодо оцінки ризиків і заходів із зменшення впливу генеративного штучного інтелекту на виборчі процеси, поширення незаконних матеріалів і захист основних прав.

X, який раніше був відомий як Twitter, не був доступний для коментарів, коли зв’язався з CNBC.

Комісія заявила, що X має надати запитувану ЄС інформацію про ресурси модерації вмісту та генеративний штучний інтелект до 17 травня. Решта відповідей на запитання Комісії мають бути надані не пізніше 27 травня, повідомили у відомстві.

Комісія заявила, що її запит на інформацію є наступним кроком у офіційному розслідуванні порушень нещодавно прийнятого в ЄС Закону про цифрові послуги.

Комісія порушила офіційне провадження проти X у грудні минулого року після того, як було висловлено занепокоєння щодо його підходу до боротьби з незаконним контентом, пов’язаним із війною Ізраїлю та ХАМАС.

У той час Комісія заявила, що її розслідування буде зосереджено на дотриманні X своїх обов’язків щодо протидії поширенню незаконного контенту в ЄС, ефективності кроків платформи соціальних медіа для боротьби з маніпулюванням інформацією та її заходів щодо підвищення прозорості.

Представники ЄС заявили, що ці запити на інформацію спрямовані на створення доказів, зібраних на даний момент у зв’язку з розслідуванням DSA проти X. Ці докази включають березневий звіт про прозорість X, а також відповіді на попередні запити на інформацію щодо того, що X робить для боротьби з ризиками дезінформації. пов’язані з генеративними ризиками ШІ.

DSA, який набув чинності лише в листопаді 2022 року , вимагає від великих онлайн-платформ, таких як X, зменшити ризик дезінформації та запровадити суворі процедури для видалення ворожих висловлювань, збалансовуючи це з проблемами свободи вираження думок.

Компанії, які порушили правила, загрожують штрафами у розмірі 6% їх світового річного доходу.

Источник материала
Поделиться сюжетом