20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Із кримським політв'язнем Богданом Зізою три місяці немає зв'язку - родина
Із кримським політв'язнем Богданом Зізою три місяці немає зв'язку - родина

Із кримським політв'язнем Богданом Зізою три місяці немає зв'язку - родина

Родина засудженого до 15 років позбавлення волі кримського художника Богдана Зізи, якого наприкінці січня етапували до Росії, вже три місяці не має з ним зв'язку.

Про це повідомляє Суспільне Крим із посиланням на сестру політв'язня Олександру Баркову, передає Укрінформ.

"Він (Богдан Зіза - ред.) у в'язниці, і зараз немає зв'язку", - сказала Баркова.

За словами жінки, з братом вона спілкувалася востаннє три місяці тому. Останні листи від сестри до Зізи не надходили з невідомих причин.

"Адвоката допускають, але він зараз далеко, тому у самого адвоката нема можливості їздити. Він (Богдан Зіза - ред.) отримує листи, але від мене - ні", - зазначила сестра активіста.

Як повідомлялося, у травні 2022 року кримчанин Богдан Зіза облив будівлю адміністрації Євпаторії жовтою та синьою фарбою та кинув у неї "коктейль Молотова". Після затримання він оголосив голодування, вимагаючи позбавити його нав'язаного російського громадянства та звільнити із російських тюрем усіх політв'язнів. Завершив голодування Зіза 27 червня 2022 року. Після цього у нього погіршився стан здоровʼя.

9 червня 2023 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону призначив Богдану Зізі 15 років позбавлення волі. Вирок був винесений за чотирма статтями Кримінального кодексу РФ: здійснений теракт; загроза здійснення теракту; заклик до тероризму й вандалізм із політичних причин. На рішення суду подана апеляція.

Фото: Instagram/ Bogdan Ziza

Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом