20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Космічний апарат NASA TESS повертається до наукової діяльності
Космічний апарат NASA TESS повертається до наукової діяльності

Космічний апарат NASA TESS повертається до наукової діяльності

Супутник НАСА TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) повернувся до наукової роботи 3 травня та знову проводить спостереження. Супутник перейшов у безпечний режим 23 квітня після кількох тривалих періодів простою на початку місяця.

Оперативна група визначила, що останній безпечний режим був спричинений збоєм у правильному розвантаженні реактивних коліс космічного апарату — рутинної операції, необхідної для підтримки правильної орієнтації супутника під час спостережень. Двигуна, яка забезпечує передачу імпульсу, не була успішно розгерметизована після попередньої події безпечного режиму 8 квітня. Команда виправила це, що дозволило місії повернутися до нормальної наукової діяльності. Причина події, що сталася 8 квітня у безпечному режимі, як і раніше, розслідується. У квітні супутник кілька разів доводилося переводити у безпечний режим.

Місія TESS – це астрофізичний дослідник НАСА, керований Массачусетським технологічним інститутом у Кембриджі, штат Массачусетс. Запущений у 2018 році, TESS сканує майже все небо у пошуках планет поза нашою Сонячною системою, відомими як екзопланети. Місія TESS також виявила інші космічні явища, включаючи чорні діри, що руйнують зірки, і зіркові коливання.

Источник материала
Поделиться сюжетом