20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На штурм "під градусом": офіцер ЗСУ розповів, як росіян дурить командування
На штурм "під градусом": офіцер ЗСУ розповів, як росіян дурить командування

На штурм "під градусом": офіцер ЗСУ розповів, як росіян дурить командування

Офіцер 59 ОМБр імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький сказав 24 Каналу, що за останні дні травня вдалося взяти у полон росіян, проте хто вони і скільки їх, залишається таємницею. Однак це дозволяє ЗСУ дізнаватися, що відбувається всередині окупаційних загонів.

Працюють хвилями та збільшують викиди з дронів

Кількість російської артилерії, яка постійно працює, трохи зменшилась порівняно з початком наступу. Натомість збільшилася велика кількість викидів із дронів.

За добу на позиції наших підрозділів було скинуто понад 120 викидів. Зрозуміло, що не завжди вдало, але це все ж таки точна зброя, яка бачить, куди летить,
– зауважив Цехоцький.

Окрім запусків дронів, росіяни намагаються малими групами до 6 осіб просунутися до певної точки, заданої командирами, і закріпитися там. Попри те, знищили їх або ні, через певний проміжок часу наступна група йде в тому ж напрямку, працюючи хвилями-накатами.

Їхні командири розказують, що попередня група вже успішно закріпилася на точці. Тож інша група йде, і коли доходить до точки, позначеної їхнім командиром, то бачить реальну картинку, яка водночас змінює їх настрій.

Основне завдання – по можливості взяти (росіян – 24 Канал) у полон, щоб обмінювати на наших хлопців. Але в багатьох випадках окупанти йдуть на штурми у стані алкогольного сп'яніння або під наркотичним впливом. Тут без варіантів – залишається лише знищувати,
– наголосив офіцер 59 ОМБр імені Якова Гандзюка.

Втрати окупантів станом на 9 травня

  • Лише за одну добу ЗСУ вдалося завдати ворогу суттєвих особових втрат – 1300 окупантів.
  • До слова, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ворог втратив вже понад 478 730 військових.
  • Також росіяни втратили 11 танків, 35 бойових броньованих машин, 23 артилерійські системи, одну РСЗВ, 1 засіб ППО, 47 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 41 ракету, 69 автомобілів та 8 одиниць спеціальної техніки.
Источник материала
Поделиться сюжетом