20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Волині під овочеві культури відвели 13 тис. гектарів землі
На Волині під овочеві культури відвели 13 тис. гектарів землі

На Волині під овочеві культури відвели 13 тис. гектарів землі

Овочеві культури на Волині вирощують переважно в особистих селянських господарствах. Якщо під посадкові площі для овочів відведено 13 тис. гектарів, то лише 500 га або 4% — це землі сільгосппідприємств і юридичних осіб.

Про це розповів начальник відділу рослинництва департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Книш, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне».

Зі слів посадовця, картоплі цього року планують висадити на 89 тис. га, 80% уже посаджено. Восени 2023-го, зазначив Олександр Книш, в області зібрали 1 300 тис. тонн картоплі, інших овочів орієнтовно 300 тис. тонн.

Половина з вирощеного, сказав посадовець, забезпечує потреби споживачів області, решту продають у різні регіони України. Найбільшу питому вагу в області займає морква: її висівають на майже 4 тис. га, збирають близько 100 тис. тонн.

«Безумовно ми й в себе заміщаємо, і в інших регіонах, які випали з аграрного виробництва. Культури борщового набору, вони мають суттєву вагу, це капуста, яка з площі 2 тис. га дає близько 45 тис. тонн, буряк теж до двох тисяч. Цибулі висіваються близько тисячі гектарів і вал десь близько 30 тис. тонн», — додав посадовець.

Источник материала
Поделиться сюжетом