20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Польща продовжуватиме фінансувати обслуговування Starlink, поставлених в Україну
Польща продовжуватиме фінансувати обслуговування Starlink, поставлених в Україну

Польща продовжуватиме фінансувати обслуговування Starlink, поставлених в Україну

Йдеться про понад 20 тисяч терміналів.

Польський уряд продовжуватиме фінансувати термінали Starlink, поставлених в Україну для забезпечення доступу до широкосмугового інтернету. Їх кількість уже перевищує 20 тисяч. Про це домовилися віцепрем’єр-міністри – міністри цифрової транформації України та Польщі Михайло Федоров та Кшиштоф Гавковський під час зустрічі у Києві, повідомила пресслужба Мінцифри.

«Польща — наш послідовний партнер по треку цифровізації. Країна надала понад 20 тисяч терміналів Starlink, які стали частиною критичною інфраструктури, вони забезпечують українців звʼязком та інтернетом. Сьогодні домовилися, що Польща продовжить абонплату цих терміналів. Вдячний колегам за це рішення», — повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Міністр цифрової трансформації Польщі Кшиштоф Гавковський підтвердив це в інтерв’ю AIN.Capital: «Цих старлінків зараз понад 20 тисяч. І вони забезпечують дію широкосмугового інтернету. Це дуже важливо для безпеки України, для взаємодії громадян і влади. Апарат інтернету є дуже важливим, тому що він також забезпечує зв’язок для військових, шпиталів і таких важливих об’єктів інфраструктури. Тому, відповідаючи на запитання віцепрем’єр-міністра, я запевнив, що в Польщі є готовність на продовження фінансування старлінків».

Він додав, що роботу старлінків оплачують щомісячно та щоквартально.

«Я особисто періодично підписую цей грошовий переказ», — додав він.

За інформацією Кшиштофа Гавковського, Польща зараз на третьому-четвертому місці глобально щодо підтримки України з усіх країн світу. Для Польщі це означає 2,5% річного ВВП.

За даними Мінцифри України, у Польщі функціонує датацентр Державної податкової служби України, який Польща побудувала на пільгових умовах. А також резервний центр обробки даних для розміщення систем Міністерства юстиції України, у якому зберігаються важливі системи. Завдяки цьому дані українців зберігаються в безпеці, а цифрова держава безперебійно працює. Під час робочого візиту Кшиштоф Гавковський задсвідчив, що Польща готова надалі гарантувати безпеку цим даним.

Як відомо, сторони підписали меморандум про співпрацю у цифровій галузі між Україною та Польщею. Він зокрема передбачає обмін досвідом у розвитку державних застосунків «Дія» та mObywate та поглиблення співпраці у захисті від російських кібератак, які відбуваються постійно.

Фото: віцепрем’єр-міністри – міністри цифрової транформації України та Польщі Михайло Федоров та Кшиштоф Гавковський / Мінцифри

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
война Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом