20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Польща заявляє, що стала мішенню російської хакерської атаки
Польща заявляє, що стала мішенню російської хакерської атаки

Польща заявляє, що стала мішенню російської хакерської атаки

Цього тижня Польща стала об’єктом хакерської атаки з боку групи, пов’язаної з Росією, повідомив у середу державний Національний дослідницький інститут (NASK).
Ця заява послідувала за звинуваченнями низки країн-членів НАТО в тому, що Росія здійснює проти них кібератаки, а міністерство закордонних справ Польщі заявило, що Польща раніше була мішенню .
«Зловмисне програмне забезпечення, націлене на державні установи Польщі, було розповсюджене цього тижня групою APT28, пов’язаною з російськими спецслужбами», — йдеться в заяві NASK.
«Технічні показники та схожість з минулими атаками дозволили ідентифікувати групу APT28... Ця група пов’язана з Головним розвідувальним управлінням Генштабу Збройних сил Російської Федерації (ГРУ)».
NASK рекомендував мережевим адміністраторам перевірити, чи зазнали співробітників атаки.
Російське посольство у Варшаві не відразу відповіло на запит про коментар, надісланий електронною поштою, і Москви не було негайного коментаря.
У відповідь на звинувачення Німеччини в тому, що Росія здійснила кібератаки на її оборонні та аерокосмічні компанії та правлячу партію, Москва раніше в середу звинуватила Берлін у використанні безпідставних міфів про російських хакерів для ескалації напруженості.
Источник материала
Поделиться сюжетом