20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розділення Мінрегіону: «слуга» Безгін пояснив помилку влади
Розділення Мінрегіону: «слуга» Безгін пояснив помилку влади

Розділення Мінрегіону: «слуга» Безгін пояснив помилку влади

На сьогоднішньому засіданні народні депутати планують звільнити віцепремʼєра Олександра Кубракова, а також уряд має ухвалити рішення про розділення Міністерства розвитку громад та інфраструктури. Главою Мінінфраструктури збираються призначити Кубракова, а кандидатура очільника Мінрегіону ще не визначена. Таке рішення ухвалили народні депутати зі «Слуги народу» на засіданні фракції в середу, повідомив нардеп Віталій Безгін.

Депутати вирішили розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два окремих відомства.

«На фракції була підтримана цілком обгрунтована позиція, що паралельно керувати і питаннями інфраструктури, і питаннями регіональної політики/децентралізації є майже неможливим. Річний досвід показав, що регіональна політика опинилась не в пріоритеті, а це напряму шкодить європейській інтеграції України», – написав Безгін.

Нардеп також повідомив, що фракція визнала, що трохи більше року назад здійснила помилку. «Цю позицію однозначно розподіляє більшість членів профільного комітету та все експертне середовище. Не може одне управління закривати весь спектр завдань, які раніше покривало ціле міністерство. Нам потрібен виконавчий орган, який надасть децентралізації нове дихання. Всі інші спекуляції вважаю безпідставними», – додав нардеп.

Як повідомлялося, сьогодні Верховна Рада має розглянути відставку міністра аграрної політики Миколи Сольського. Крім того, буде розглянуто розділення Міністерства розвитку громад та інфраструктури.

Источник материала
Поделиться сюжетом