20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Та сама кабачкова ікра з бабусиної комори: старий рецепт, який завжди виходить ідеально
Та сама кабачкова ікра з бабусиної комори: старий рецепт, який завжди виходить ідеально

Та сама кабачкова ікра з бабусиної комори: старий рецепт, який завжди виходить ідеально

Смак дитинства і бездоганна якість

Пам'ятаєте неймовірний смак кабачкової ікри з бабусиної комори? Завдяки цьому рецепту ви зможете відтворити цей незабутній смак і поділитися ним зі своїми близькими.

Її дуже просто готувати. З кількості продуктів, наведеної в рецепті з порталу "Господинька", виходить 9 баночок кабачкової ікри по 0,5 літра.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 2 кг помідорів;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 кг моркви;
  • рослинна олія для смаження;
  • 2 ст. л. солі;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. 9% оцту;
  • 1 ч. л. чорного перцю без гірки.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте кабачки кубиками і обсмажте їх на олії до готовності. Для зручності та швидкого приготування використовуйте три сковороди.
  2. Натріть моркву на тертці або подрібніть її за допомогою кухонного комбайна. Обсмажте моркву на олії до готовності.
  3. Окремо обсмажте цибулю, не доводячи її до золотистого кольору. Наріжте помідори будь-яким способом і відправте їх у каструлю. Замість свіжих помідорів можна використовувати томатну пасту.
  4. Тушкуйте помідори протягом 10-15 хвилин. З'єднайте всі обсмажені овочі в одній великій алюмінієвій каструлі.
  5. Протріть помідори через сито, щоб видалити насіння та шкірку. Додайте отриманий сік до овочів. Додайте сіль, цукор, чорний перець і оцет.
  6. Подрібніть всю масу за допомогою блендера до однорідної консистенції. Варіть ікру на повільному вогні протягом 1,5 години. Розкладіть готову ікру по стерилізованих банках і дайте їм повністю охолонути.

Це чудовий рецепт, який можна їсти як просто так, так і закрити на зиму. Відкрити таку баночку досоковитих котлет — і вечеря готова.

Источник материала
Поделиться сюжетом