20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Третій китайський авіаносець успішно завершив перші ходові випробування
Третій китайський авіаносець успішно завершив перші ходові випробування

Третій китайський авіаносець успішно завершив перші ходові випробування

Третій авіаносець ВМС Китаю «Фуцзянь» (Fujian) успішно завершивши свої перші ходові випробування у відкритому морі.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Міноборони КНР.

Під час восьмиденних морських випробувань авіаносця, розробленого і збудованого в Китаїз використанням тамтешніх новітніх технологій, перевірялись робота силових установок та електроенергетичних систем, а також іншого обладнання корабля.

У Міноборони повідомили, що в ході тестувань «досягнуто очікуваних результатів».

Коли відбудеться наступний етап випробувань не зазначається, але вказується, що він пройде відповідно до раніше узгоджених планів.

«Фуцзянь», який має водотоннажність понад 80 000 тонн і загальну вагу в повному завантаженні близько 100 000 тонн, був спущений на воду в червні 2022 року на верфі в Шанхаї, провів швартовні випробування та роботи з оснащення й налаштування обладнання.

Це перший авіаносець ВМС КНР нового покоління, який використовує для запуску літаків новітні електромагнітні катапульти, а не трампліни з короткою злітно-посадковою смугою, як у перших двох кораблях цього класу «Ляонін» (Liaoning) і «Шаньдун» (Shandong).

Такі електромагнітні катапульти, що також називаються електромагнітною системою запуску літаків (EMALS), є найсучаснішою палубною пусковою системою, створеною і збудованою в Китаї. «Фуцзянь» оснащений трьома з них.

Електромагнітні катапульти дозволяють авіаносцю швидше запускати літаки і надійно приймати їх під час посадки, у тому числі, повітряні судна з великою вантажопідйомністю.

Як повідомляв Укрінформ, Сі Цзіньпін на переговорах з Еммануелем Макроном у Парижі заявив, що Китай і Франція мають спільно просувати створення багатополярного світу та запобігти новій «холодній війні».

Фото: Міноборони КНР

Теги по теме
Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом