20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У питній воді в точках роздачі Миколаєва виявили бактерії та сульфати
У питній воді в точках роздачі Миколаєва виявили бактерії та сульфати

У питній воді в точках роздачі Миколаєва виявили бактерії та сульфати

У пунктах розливу питної води міста Миколаєва Держпродспоживслужба виявила перевищення санітарних норм по сульфатах та бактеріях.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, передає Укрінформ.

«Фахівцями Миколаївського міського управління перевірено 11 суб’єктів господарювання, що надають послуги з питного водопостачання. Обстежено 62 пункти розливу доочищеної питної води в Центральному районі. За результатами досліджень встановлено невідповідність ДСанПіН доочищеної води в пунктах розливу: вул. Колодязна, 3 (вміст сульфатів перевищує в 1,6 р., сухий залишок в 1,15 р); вул. 3-я Слобідська, 51 (бактеріальне забруднення); вул. Колодязна, 35-А (бактеріальне забруднення)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час обстежень зверталась увага на санітарно-технічний стан, наявність у пункті розливу інформації щодо виду, складу, дати виготовлення води, інформації про виробника. Для лабораторного дослідження відібрано 30 зразків води на відповідність вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною».

Підприємствам, у підпорядкуванні яких знаходяться ці пункти розливу, оперативно надані пропозиції.

Як повідомлялося, 12 квітня 2022 року росіяни зруйнували водовід Дніпро-Миколаїв. Відтоді у кранах миколаївців немає питної води - її набирають у спеціально створених пунктах роздачі.

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області

Теги по теме
Николаев
Источник материала
Поделиться сюжетом