20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У США до Дня Європи підсвітять знакові будівлі синім і золотистим кольорами
У США до Дня Європи підсвітять знакові будівлі синім і золотистим кольорами

У США до Дня Європи підсвітять знакові будівлі синім і золотистим кольорами

Знакові будівлі по всій території Сполучених Штатів засвітяться 9 травня синім і золотистим кольорами на честь Дня Європи, який символізує заснування Європейського Союзу.

У різних містах Америки впродовж тижня також планується проведення культурних заходів до святкування цього дня, передає власний кореспондент Укрінформу.

«День Європи є ідеальним моментом, щоби відзначити міцність та динамічність трансатлантичних відносин», - зауважила у цьому зв’язку посол Євросоюзу в Сполучених Штатах Йовіта Нелюпшене.

Вона підкреслила, що Європейський Союз завжди був та залишається мирним проєктом, який має тісний зв’язок зі Сполученими Штатами та сприяє миру й процвітанню в країнах по всьому світу.

Як повідомлялося, 9 травня 1950 року була підписана Декларація Шумана. Названа в ім’я міністра закордонних справ Франції, ця історична ініціатива започаткувала мирну співпрацю у виробництві вугілля та сталі між європейськими країнами, які згодом проклали шлях до європейської інтеграції, процвітання та економічного зростання. Цей документ вважається основоположним для сучасного Європейського Союзу, до якого нині входять 27 країн-членів.

Фото ілюстративне: joeprophoto

Теги по теме
США Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом