20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна та Канада зацікавлені у спільному розвитку проєктів з підтримки підприємництва - Свириденко
Україна та Канада зацікавлені у спільному розвитку проєктів з підтримки підприємництва - Свириденко

Україна та Канада зацікавлені у спільному розвитку проєктів з підтримки підприємництва - Свириденко

Можливості щодо нових проєктів з кооперації бізнесу, ініціатив з підтримки МСП та партнерства урядів двох країн у пріоритетних галузях економіки обговорили перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко та посол Канади в Україні Наталка Цмоць.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки, передає Укрінформ. 

Свириденко, зокрема, наголосила на важливості участі у Ukraine Recovery Conference – 2024, присвяченій швидкому відновленню та довгостроковій відбудові України, яка відбудеться 11-12 червня в Берліні.

«Українська сторона буде рада бачити на URC2024 канадський бізнес, нам цікава співпраця в таких секторах, як енергетика, зелена металургія, логістика і транспорт, ІТ-сектор та діджиталізація, агровиробництво. У конференції візьмуть участь українські компанії з цих секторів, тому це гарна можливість налагодити нове партнерство», - наголосила Свириденко.

Перший віцепрем’єр-міністр розповіла також про пріоритетні напрями роботи уряду, зокрема щодо розвитку виробництва, стимулювання несировинного експорту та залучення інвестицій у реальний сектор.

Учасники зустрічі, серед яких були заступники міністра економіки України Тарас Качка і Тетяна Бережна та представники Посольства Канади, обговорили також грантові програми, які реалізуються в Україні для підтримки підприємництва та можливі спільні ініціативи з канадськими партнерами.

«Ми відкриті до кооперації з Канадою за будь-якими програмами, передусім спрямованими на стимулювання жіночого підприємництва. Одним із таких реалізованих проєктів є нещодавно запущена грантова програма для жінок-підприємниць «Створюй» за фінансової підтримки Western NIS Enterprise Fund. Програма направлена на підтримку малого і середнього бізнесу із переробки, де кожна переможниця отримає грант до $15 тис.», - зазначила Бережна.

За її словами, уряд також зацікавлений у співпраці з міжнародними партнерами щодо фінансування грантових програм для ветеранів для створення нових можливостей на ринку праці та розвитку ветеранського бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою. За словами першого віцепрем’єр-міністра - міністра економіки Юлії Свириденко, її ратифікація сприятиме покращенню торгівлі між Україною та Канадою і забезпечить активніше залучення канадського бізнесу до відновлення України.

Оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали 22 вересня 2023 року. Канада завершила процес ратифікації оновленої Угоди про вільну торгівлю з Україною 20 березня 2024 року.

Фото: Мінекономіки

Теги по теме
Бизнес Канада Минэкономики
Источник материала
Поделиться сюжетом