20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Урожай буде неймовірним: чим підживити смородину навесні
Урожай буде неймовірним: чим підживити смородину навесні

Урожай буде неймовірним: чим підживити смородину навесні

Впродовж вегетаційного періоду ґрунт під кущами виснажується, а це погано впливає на врожайність самих ягід, тому не варто забувати про підживлення добривами.

Чим підживити смородину весною

Перше підживлення

Перше підживлення рекомендовано робити азотними добривами чи органікою, яка містить азот. Завдяки ньому в смородини краще розвиваються пагони та листя, а ягоди мають всі шанси вирости великими.

Це підживлення треба робити тоді, коли розпустяться листя. Вам знадобиться 2 столові ложки сечовини, яку треба розвести в 10 літрах води. Поливати треба в розрахунку 2 відра на один кущ.

Коров'ячий перегній розчиняють у воді у пропорції 1:10 та виливають теж 2 відра розчину під кожний кущ.


Смородину треба підживлювати тричі / Фото Pexels

Друге підживлення

Друге підживлення варто робити перед цвітінням смородини у травні розчином нітрофоски. 50 грамів нітрофоски розчиняють у десяти літрах води та поливають одне відро розчину на один кущ.

Також під час другого підживлення можна використовувати сульфат калію. Для цього треба розчинити 10 грамів на 1 літр води.

Третє підживлення

Щоб підвищити врожайність та смак ягід під час цвітіння треба провести третє підживлення мікроелементами. Можете використовувати готові комплексні мікродобрива для листового підживлення від різних виробників: Гумат + 7 мікроелементів, Уніфлор Мікро або Мікро Мікс.

Завдяки такому підживленню смородина буде добре рости та потішить вас плодами вже за кілька місяців.

Источник материала
Поделиться сюжетом