20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В аеропорту Сенегалу Boeing 737 з'їхав зі злітно-посадкової смуги, 10 постраждалих
В аеропорту Сенегалу Boeing 737 з'їхав зі злітно-посадкової смуги, 10 постраждалих

В аеропорту Сенегалу Boeing 737 з'їхав зі злітно-посадкової смуги, 10 постраждалих

Пасажирський літак Boeing 737 з'їхав зі злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту Блез Діань у Дакарі, столиці Сенегалу, в результаті чого постраждали 10 осіб, четверо з яких перебувають у важкому стані.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

Рейс Air Sénégal, що виконувався авіакомпанією TransAir, прямував до Бамако пізно ввечері в середу, на борту перебували 85 осіб - 79 пасажирів, два пілоти і чотири члени екіпажу, повідомив у четвер міністр транспорту Ель Малік Ндіайе.

Влада поки призупинила польоти в районі Дакара.

Повідомляється, що літак з'їхав зі злітно-посадкової смуги на траву на етапі зльоту, що стало причиною аварії - поки невідомо. На кадрах, поширених у соціальних мережах, видно, що крило літака вкрите протипожежною піною.

Як пише АР, Мережа авіаційної безпеки (ASN), яка відстежує авіакатастрофи, опублікувала фотографії пошкодженого літака в соціальній мережі X: судячи з фотографій, один двигун літака розпався на частини, а також було пошкоджено крило. ASN є частиною Фонду безпеки польотів, некомерційної групи, яка має на меті сприяти безпеці авіаперевезень і відстежує авіакатастрофи.

Постраждалих доправили в лікарні, інші вцілілі були доставлені в готель.

Аварія в Дакарі сталася лише через день після того, як вантажний літак Boeing був змушений сісти на ніс у Стамбулі через відмову переднього шасі.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Boeing втратила 9% вартості акційу перший день торгів після того, як вихідними пасажирський авіалайнер 737 Max 9 авіакомпанії Alaska Airlines зазнав інциденту з розривом бічної панелі та розгерметизацією під час польоту.

Фото: Skorzewiak

Теги по теме
Самолет Boeing
Источник материала
Поделиться сюжетом