Вранці приготуйте, в обід вже можна насолоджуватися
Болгари люблять себе побалувати не лише смачною лазнею. У Болгарії дуже популярний напій із вівсяних пластівців. Називається такий напій боза. З приємним запахом і легкою кислинкою напій вгамовує не тільки спрагу, а й голод.
Разом із Shuba ми приготуємо простий варіант — вранці ви приготуєте напій, а в обід їм уже можна насолоджуватися. Спробуйте — і ви забудете навіть про квас.
Як приготувати бозу
Інгредієнти:
- пластівці вівсяні — 600 г;
- масло вершкове 73% — 100 г;
- дріжджі пресовані — 30 г;
- борошно — 50 г;
- цукор — 500 г;
- вода — 7 л.
Спосіб приготування:
- Вівсяні пластівці заливаємо 2 склянками холодної води та залишаємо на півгодини. Потім зливаємо воду, викладаємо на лист і сушимо в духовці.
- Висушені пластівці перемелюємо в блендері або товчемо у ступці до стану борошна. Туди ж додаємо пшеничне борошно.
- Вершкове масло розтоплюємо і відправляємо до борошна разом із 2 склянками окропу. Все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою та залишаємо на 30 хвилин.
- Окремо кип’ятимо 2 л води, даємо охолонути та відправляємо до борошняної маси. Там розчиняємо дріжджі, додаємо склянку цукру і залишаємо всі 2 години ферментуватися.
- У цей час кип’ятимо решту води, даємо охолонути та відправляємо в борошняну масу. Перемішуємо та проціджуємо.
- В отриману масу відправляємо цукор, що залишився, перемішуємо і відправляємо напій в тепле місце.
Бозу можна пити теплою чи холодною. Подавайте її з болгарськими ковбасками — й насолоджуйтесь.