20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вільних місць вже немає: в Харкові відкривають нову підземну школу
Вільних місць вже немає: в Харкові відкривають нову підземну школу

Вільних місць вже немає: в Харкові відкривають нову підземну школу

Це перша школа, яка була побудована під землею, а не відкрита на майданчиках, що вже існували у метрополітені, повідомила кореспондентка 24 Каналу Анна Черненко. Будівництво її було доволі важким, адже потребувало отримання багатьох дозвільних документів.

Потрібна ППО, щоб не будувати такі школи

Школа була побудована впродовж пів року. Вартість об'єкта складає 58,8 мільйона гривень.

В новому навчальному закладі є 20 сучасних кабінетів, в яких навчатимуться діти. Кімнати настільки світлі та затишні, що не має відчуття, що вони розташовані під землею.

Новий навчальний заклад відвідав Харківський міський голова Ігор Терехов, який наголосив, що в ньому зараз вже немає жодного вільного місця. На наступний навчальний рік в підземній школі також всі місця зайняті.

"Тому нам потрібно будувати такі школи. Також нам потрібна сучасна ППО, щоб не будувати такі школи. Дуже важливо, щоб наші діти мали можливість навчатися у нормальних, справжніх школах, і ми не були змушені будувати підземні", – зазначив мер міста.

Харків має право на безпеку

Також навчальний заклад відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єгер. Він підкреслив, що Харків перебуває під постійними обстрілами російської армії, яка знищує, руйнує цивільну інфраструктуру, приватні будинки.

Росія тероризує сім'ї і дітей. Я думаю, її намір зрозумілий: Росія хоче перетворити Харків на місто-привид. Вона боїться Харкова, бо насправді Харків є для Росії символом української незалежності і свободи. Саме тому Харків має для Німеччини особливе значення, і тому ми будемо дбати також про Харків. Хоробрість цього міста вражає нас усіх,
– наголосив посол.

Він додав, що харків'яни мають право жити в мирі, діти Харкова – безперешкодно ходити до школи, а місто Харків має право на безпеку і нормальність.

Також Німеччина активно долучається до відбудови Харкова та області, допомагає у відновленні об'єктів інфраструктури, надає ресурси для підсилення протиповітряної оборони загалом України.

Росіяни вважають "командним пунктом"

Водночас на відкриття підземної школи у Харкові відреагували також російські пропагандисти. У пабліках вони цинічно пишуть, що це буде нібито "заглиблений командний пункт для радників НАТО" і ледь не закликають її обстрілювати.

Проте міська влада Харкова не збирається зупинятись. Вже до вересня планується зведення ще 3 – 4 підземних шкіл в інших районах Харкова.

"Насправді поки місто живе в умовах постійних обстрілів, кожний район Харкова потребує таких шкіл", – зазначає Анна Черненко.

Росіяни продовжують обстрілювати Харків

  • Ворог вдень 8 травня раптово завдав ударів по Харкову. Влучання відбулось по футбольному майданчику, розташованому на території школи. На ньому на той момент діти грали у футбол. Внаслідок удару постраждало 7 людей, серед них 8-річна дівчинка та троє хлопців 14, 14 та 15 років. Двоє з них були у важкому стані. Також травми зазнав 55-річний чоловік, а двом жінкам 80 та 32 років була надана медична допомога на місці.
  • Також окупанти обстріляли Харків у Великдень, випустивши 3 керовані авіабомби. Внаслідок атаки Шевченківському та Київському районах було пошкоджено 14 багатоквартирних будинків, 3 автомобілі, медзаклад, гуртожиток, офісна будівля, 8 приватних будинків, гаражі, кафе. Крім того, ворог зруйнував 3 приватні будинки.
  • Зокрема влучання відбулось у будинок ректора Харківського національного університету імені Каразіна Тетяни Кагановської. Зруйновано частину будинку, решта – пошкоджено, а також вибито вікна.
Теги по теме
Новости Украины Харьков Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом