20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Втратив електроди, але почав перемагати в іграх: як живе людина з чипом Neuralink у мозку
Втратив електроди, але почав перемагати в іграх: як живе людина з чипом Neuralink у мозку

Втратив електроди, але почав перемагати в іграх: як живе людина з чипом Neuralink у мозку

У компанії заявили, що через втрату електродів продуктивність чипа, імплантованого в мозок Ноланда Арбо, упала, проте проблему вдалося виправити.

Компанії Ілона Маска Neuralink вдалося поліпшити продуктивність мозкового чипа, імплантованого Ноланду Арбо, попри втрату кількох електродів. Тепер чоловік може обігравати своїх друзів у відеоіграх. Про це йдеться на офіційному сайті Neuralink.

За допомогою чипа Neuralink Ноланду Арбо може віддалено керувати курсором на ноутбуці. За даними компанії, у будні дні чоловік бере участь у дослідницьких сесіях до 8 годин на день. У вихідні дні час використання чипа в особистих цілях може перевищувати 10 годин на день. Нещодавно його час застосування чипа за тиждень становив 69 годин: 35 годин структурованих сесій і ще 34 години особистого використання.

"Ігри, у які я можу грати зараз, набагато кращі за попередні. Я обігрую своїх друзів в іграх, у яких я, паралізований, не повинен їх обігравати", — поділився Ноланд Арбо.

Ноланд Арбо тепер може грати в шахи

У компанії зазначили, що протягом кількох тижнів після операції "кілька ниток витягнулися" з чипа. Згадані нитки мають вирішальне значення, оскільки вони містять електроди, які можуть виявляти нейронні сигнали, даючи змогу чипу перетворювати їх на рух курсора.

За інформацією Neuralink, втрата електродів спочатку призвела до зменшення кількості бітів за секунду (BPS). Це означає, що швидкість і точність управління курсором знизилися. Щоб розв'язати проблему, розробники змінили алгоритм роботи системи зв'язку, щоб зробити його чутливішим до сигналів нейронних клітин, покращили методи перетворення цих сигналів на рухи курсора та покращили інтерфейс користувача.

"Ці вдосконалення призвели до швидкого та стійкого поліпшення BPS, яке тепер перевершило початкові характеристики Ноланда", — заявили в компанії.

Источник материала
Поделиться сюжетом