20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Здорове харчування: що потрібно їсти для чудового стану організму
Здорове харчування: що потрібно їсти для чудового стану організму

Здорове харчування: що потрібно їсти для чудового стану організму

Продукти, які людина споживає кожного дня, безпосередньо впливають на її здоров’я та стан організму. Звичайно, кожен хоче мати відмінний імунітет, тому це привід замислитися.

Перехід до здорового харчування може мати серйозний вплив на покращення загального стану організму. OBOZ.UA пропонує кілька порад, які допоможуть вам розпочати цей шлях.

Макроелементи

Для повноцінного харчування у вашому раціоні мають бути кілька основних елементів - жири, білки і вуглеводи. Варто не забувати, що корисні вуглеводи містяться в картоплі, бобових і молочних продуктах. Ідеальними джерелами білка є яйця, м’ясо та риба. А для повноцінного насичення здоровими жирами споживайте горіхи, насіння та олії.

Мікроелементи

Для здорового організм необхідно вживати у певних кількостях важливі мікроелементи - це джерело вітамінів та мінералів, які необхідні в малих дозах для здорового функціонування організму. Для їхнього отримання з природних джерел, включайте у свій раціон цільні продукти, овочі, фрукти і молочні продукти. Адже ці продукти містять необхідні для організма магній, калій, залізо, кальцій і вітаміни від A до K.

Здорова їжа

Якщо ви ставите перед собою мету покращення стану організму, необхідно включити в свій раціон відразу кілька важливих продуктів. Серед них - овочі, фрукти, м’ясо, яйця, риба, горіхи та насіння, здоровий крохмаль, квасоля, зерно, бобові, трави та спеції. Якщо споживати їх у помірних кількостях, вони допоможуть залишатися активним і підтримувати міцне здоров’я, а також забезпечать добовою дозою мікроелементів і макроелементів.

Нездорова їжа

Водночас варто утриматися від споживання нездорової їжі. Якщо епізодичне споживання фаст-фуду сильно не нашкодить, однак важливо не мати такої звички. Адже така їжа просто набита переробленим цукром, транс-жирами та рафінованими вуглеводами. Це може спровокувати серйозні хвороби - діабет 2 типу, серцеві захворювання, порушення обміну речовин тощо.

Раніше OBOZ.UA розповідав як можливо покращити стан шкіри завдяки харчуванню.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом