20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Аналітики: покупці не заощаджують на нових iPhone
Аналітики: покупці не заощаджують на нових iPhone

Аналітики: покупці не заощаджують на нових iPhone

Аналітична агенція Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) досліджувала переваги покупців iPhone і з’ясувала, що Apple все більше заробляє не за рахунок самого факту продажу смартфонів, а через різноманітність модифікацій за обсягом пам’яті. Як виявилося, у нових iPhone базова версія стає все менш популярною.

У CIRP не називають конкретних цифр, але відомо, що різниця у вартості пам’яті для iPhone 15 на 128 ГБ від iPhone 15 на 512 ГБ набагато менша для Apple, ніж $300 (це різниця в ціні для споживача). Згідно з дослідженням, 44% користувачів iPhone купують моделі не з базовою модифікацією пам’яті. Причому чим старший і дешевший їхній минулий смартфон, тим менша ймовірність, що вони оберуть розширене сховище. Серед власників iPhone 15 збільшений обсяг пам’яті придбали 55% покупців, у користувачів iPhone 14 ця цифра становить 39%, у випадку з iPhone 13 – 32%, з iPhone 12 – 28%, а з iPhone SE – 38% (ймовірно, це пов’язано з тим, що модель сама собою відносно дешева).

Статистика може демонструвати незвичайний підхід до продажу: замість збільшення кількості реалізованих iPhone компанія може зосередитись на тому, щоб схилити людину до покупки смартфона з великим обсягом пам’яті. Адже продати iPhone тому, хто поки що не наважується на покупку, складніше і дорожче, ніж «умовити» вже готову до угоди людину на покупку дорожчого iPhone. 

Источник материала
Поделиться сюжетом