20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Apple вибачилася за рекламу iPad «Crush»
Apple вибачилася за рекламу iPad «Crush»

Apple вибачилася за рекламу iPad «Crush»

Apple опублікувала вибачення після того, як реклама нового iPad Pro, в якій під пресом стискаються музичні інструменти та інші предмети, викликала широку критику у творчій спільноті. Представник Apple заявив, що компанія явно «промахнулася повз мету» з цією рекламою.

Ролик під назвою «Crush!», який мав продемонструвати творчий потенціал iPad, викликав зворотну реакцію. Скандальне відео вийшло незабаром після презентації нового iPad Pro на базі процесора M4. Щоб прорекламувати нові можливості планшета, Apple вирішила наочно показати, як iPad здатний роздавити всі інші інструменти для творчості. Проте, такий креатив не оцінили.

Відомий британський актор Х’ю Грант (Hugh Grant) назвав рекламу «руйнуванням людського досвіду», а режисер серіалу «Оповідання служниці» Рід Морано (Reed Morano) порадив генеральному директору Apple Тіму Куку «прислухатися до критики». Але сама Apple спочатку відмовлялася коментувати ситуацію, що посилило невдоволення громадськості.

Проте віце-президент Apple з маркетингу Тор Мірен (Tor Myhren) все ж таки приніс публічні вибачення спільноті. Він підкреслив, що креативність є частиною ДНК компанії, і Apple прагне створювати продукти, які розширюють можливості для самовираження. За його словами, метою реклами було продемонструвати потенціал iPad Pro, проте щось пішло не так, і компанія глибоко шкодує про це.

Спроба продемонструвати перевагу iPad Pro, схоже, вилилася для компанії в певну кризу репутації. Apple, відома своїм творчим підходом до «усього і вся», довелося публічно вибачатися перед діячами мистецтва та всіма користувачами.

Источник материала
Поделиться сюжетом