20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Apple запустить інструменти AI за допомогою серверних чіпів M2 Ultra
Apple запустить інструменти AI за допомогою серверних чіпів M2 Ultra

Apple запустить інструменти AI за допомогою серверних чіпів M2 Ultra

Як повідомляє Марк Гурман з Bloomberg, Apple планує забезпечити деякі з майбутніх функцій iOS 18 за допомогою центрів обробки даних, які використовують сервери, оснащені кремнієвими мікросхемами Apple.

Чіпи M2 Ultra будуть розв’язувати деякі з найсучасніших завдань AI, запланованих на цей рік і далі. Повідомляється, що Apple прискорила свої плани зі створення серверів у відповідь на популярність ChatGPT та інших продуктів ШІ, і майбутні сервери можуть використовувати чіпи M4 наступного покоління.

Хоча деякі завдання виконуватимуться на пристрої, більш інтенсивні завдання, як-от створення зображень і узагальнення статей, вимагатимуть підключення до хмари. Більш потужна версія Siri також потребує хмарних серверів. Конфіденційність давно хвилює Apple, але команда, яка працює над серверами, каже, що чіпи Apple захищатимуть конфіденційність користувачів.

Гурман раніше стверджував, що всі майбутні функції ‌iOS 18‌ працюватимуть на пристрої, але схоже, що деякі можливості, які з’являться цього року, насправді використовуватимуть хмарні сервери. Поки Apple планує використовувати власні сервери, але в майбутньому вона також може покладатися на сервери інших компаній.

Источник материала
Поделиться сюжетом