BenQ анонсувала монітори для програмістів зі спеціальним режимом для відображення коду
BenQ анонсувала монітори для програмістів зі спеціальним режимом для відображення коду

BenQ анонсувала монітори для програмістів зі спеціальним режимом для відображення коду

Компанія BenQ представила пару незвичайних моніторів нової серії RD — 24,1-дюймовий RD240Q зі співвідношенням сторін 16:10, 28,2-дюймовий RD280U зі співвідношенням сторін 3:2. Разом з ними дебютував традиційніший 31,5-дюймовий RD320UA зі співвідношенням сторін 16:9. Усі три призначені для програмістів і підтримують спеціальний режим, що знижує навантаження очі при роботі з кодом.

Примітною особливістю всіх трьох моніторів є їх керівні органи, які розташовані не на нижньому правому торці або ззаду, а безпосередньо перед очима користувача в центрі нижньої частини їх екранів. Це максимально спрощує доступ до них.

На момент публікації цієї нотатки компанія озвучила характеристики лише молодшої моделі RD240Q. В її основі використовується IPS-матриця з роздільною здатністю 2560×1600 пікселів, частотою оновлення 60 Гц, швидкістю відгуку 5 мс, яскравістю 300 кд/м2 контрастністю 1000:1 і 93-відсотковим охопленням колірного простору DCI-3. Зазначений монітор, як і всі моделі серії RD, підтримує кілька режимів: «кінотеатр», «темний режим для кодування», «світлий режим для кодування», режим електронної книги, HDR, а також пропонує підтримку налаштувань користувача.

У режимі кодування покращується відображення кольорів, які часто використовуються в синтаксично важливих розділах коду, а також чіткість шрифтів. Крім того, монітор змінює налаштування контрастності та кольору для зменшення навантаження на очі.

Для 28,2-дюймового RD280U та 31,5-дюймового RD320UA виробник заявляє підтримку роздільної здатності 4K. Всі три монітори оснащені портом USB-C з альтернативною функцією заряджання потужністю 90 Вт, а також KVM-перемикачем, який дозволяє працювати з кількома джерелами сигналу за допомогою одного набору миші та клавіатури.

Про вартість моніторів виробник нічого не повідомив. Відомо, що у продажу вони з’являться до кінця першої половини поточного року, тобто не пізніше червня.

Источник материала
Поделиться сюжетом