Борщ – це автентична українська страва, яка у кожному регіоні країни готується абсолютно по-різному. Найпопулярнішими, звісно ж, є класичний червоний та зелений борщ. Але є і білий, рецепт якого знаходиться нижче.
Його рецептом з читачами поділилась фудблогерка з ніком recepti_dariko. В Instagram вона розповіла, що такий борщ можна подавати як гарячим, так і холодним.
Інгредієнти
- Краківська ковбаса – 500 гр
- Цибуля порей – 1 шт
- Картопля – 5-6 шт
- Часник – 4 зуб
- Вершкове масло – 2 ст.л.
- Вершки 10-15% - 300 мл
- Борошно – 3 ст.л.
- Варені яйця для подачі
- Бульйон або вода – 2,5 л
- Лавровий лист
- Духмяний перець
- Майоран
- Середземноморські спеції
- Корінь хрону – 3-4 см
- Свіжа зелень
Спосіб приготування
1.Цибулю нарізати кільцями, часник нашаткувати, картоплю нарізати кубиком.
2. Обсмажити цибулю кілька хвилин на вершковому маслі прямо в каструлі, додати часник, за хвилину всипати картоплю.
3. Смажити на невеликому вогні кілька хвилин, залити бульйоном або водою.
4. Додати спеції, сіль, лавровий лист та перець.
5. Варити під кришкою 15-20 хвилин після закипання. Вийняти лавровий лист та перець і перебити суп блендером.
6. Ковбасу нарізати соломкою та обсмажити на сухій сковороді кілька хвилин.
7. Вершки змішати з борошном, влити в суп. Додати ковбасу. Прогріти суп на слабкому вогні 5 хвилин.
8. Подавати білий борщ зі свіжою зеленню, натертим на дрібній тертці хроном і вареним яйцем.
На OBOZ.UA є й інші рецепти приготування борщу:
- Борщ з кількою
- Червоний борщ
- Борщ з болгарським перцем