20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чим підживити часник у травні: завдяки простій хитрості виросте, як кулак
Чим підживити часник у травні: завдяки простій хитрості виросте, як кулак

Чим підживити часник у травні: завдяки простій хитрості виросте, як кулак

Часник – доволі невибаглива культура, однак щоб отримати великий та якісний урожай слід подбати про підживлення. Досвідчені городники кажуть, що травень та червень – ідеальні місяці для внесення добрив.

Навесні часник потребує насамперед азоту. OBOZ.UA розповідає, які підживлення гарантують щедрий урожай та великі плоди.

Азот стане своєрідним будівельним матеріалом для наземної частини часника. А правильно сформована зелена маса – запорука великих та ароматних плодів. Найкраще вносити в ґрунт аміачну селітру – в ній азот знаходиться у формі, що швидко та легко засвоюється рослинами. Азотні добрива спровокують активне зростання надземної частини й попередять пожовтіння та всихання.

Ще одне ефективне підживлення полягає у внесенні сульфату магнію. Магній сприяє кращому засвоєнню фосфору з ґрунту та формує здорову кореневу систему.

Приготувати добриво доволі просто: у 10 літрах води змішайте 1 столову ложку аміачної селітри та 1 столову ложку сульфату магнію. Ретельно перемішайте, щоб складові повністю розчинилися.

При другому підживленні у нагоді стане деревна зола. Це добриво багате на калій і фосфор. Фосфор корисний для формування цибулин, а калій сприятиме розвитку коренів. Зверніть увагу, що коренева система обов'язково має бути добре сформованою для засвоєння з ґрунту поживних речовин. У 10 літрах води слід розвести склянку попелу і поливати грядку з часником у розрахунку 5 літрів розчину на 1 квадратний метр.

Крім того, часник добре реагує на мідь і цинк. Мідні підживлення також захистять від хвороб та бактерій, а цинкові можна використовувати у вигляді комплексу мікроелементів або у чистому вигляді. Чим ще можна підживити часник – читайте у матеріалі.

Раніше OBOZ.UA пояснював, як правильно додавати часник у страви, щоб не зіпсувати їхній смак та аромат.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом