20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Google представив технологію ШІ для пошуку нових ліків
Google представив технологію ШІ для пошуку нових ліків

Google представив технологію ШІ для пошуку нових ліків

Google Deepmind представила третю основну версію своєї моделі штучного інтелекту "AlphaFold", розробленої, щоб допомогти вченим знаходити ліки та ефективніше боротися з хворобами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У 2020 році компанія досягла значного прогресу в молекулярній біології, використовуючи ШІ для успішного прогнозування поведінки мікроскопічних білків.

Завдяки останньому втіленню AlphaFold дослідники з DeepMind і дочірньої компанії Isomorphic Labs, якими керує співзасновник Деміс Хассабіс, відобразили поведінку всіх молекул життя, включаючи ДНК людини.

У DeepMind заявили, що новий ШІ скоротить час і гроші, необхідні для розробки методів лікування, які потенційно можуть змінити життя.

"Завдяки цим новим можливостям ми можемо сконструювати молекулу, яка буде зв’язуватися з певним місцем білка, і ми можемо передбачити, наскільки міцно вона буде зв’язуватися", - сказав Хассабіс.

Компанія також оголосила про випуск "сервера AlphaFold", безкоштовного онлайн-інструменту, який вчені можуть використовувати для перевірки своїх гіпотез перед проведенням тестів у реальному світі.

У DeepMind заявили, що новий сервер потребує менше комп’ютерних знань, дозволяючи дослідникам запускати тести лише кількома натисканнями кнопки.

Експерт з мікробіології з Університету Бірмінгема доктор Ніколь Вілер сказала, що AlphaFold 3 може значно пришвидшити процес відкриття ліків.

"Оскільки фізичне виробництво та тестування біологічних конструкцій на цей час є великим вузьким місцем у біотехнології", - пояснила вона.

Источник материала
Поделиться сюжетом