20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Гривневі депозити втратять дохідність: що буде з депозитними ставками наступного тижня
Гривневі депозити втратять дохідність: що буде з депозитними ставками наступного тижня

Гривневі депозити втратять дохідність: що буде з депозитними ставками наступного тижня

Як Великдень вплинув на депозити

Напередодні Великодня відбулося зниження дохідності за гривневими вкладами, розповів у коментарі 24 Каналу директор департаменту роздрібного бізнесу ГЛОБУС БАНКУ Дмитро Замотаєв.

Деякі банки за декілька днів після пониження відсоткових ставок за тримісячними депозитами на 0,5-1% показали зменшення відсотків.

Дмитро Замотаєв

Директор департаменту роздрібного бізнесу ГЛОБУС БАНКУ

Однак саме в перший тиждень травня "розквітнув" тимчасовий тренд – громадяни скористалися дією старих ставок: у перший тиждень травня приріст нових вкладників в середньому по ринку складає близько 1%. Власне "Великодні вклади" дали можливість зберегти 0,5-1% вже можна сказати остаточно – "додаткового" прибутку.

За його словами, з середини травня прогнозується значне падіння дохідності через зниження ставок з 17,5% до 16,5% за тримісячними сертифікатами, що впливає на весь ринок.

Що буде з депозитними ставками

  • Очікується, що до кінця місяця ставки за депозитами на термін від трьох до шести місяців становитимуть 12-12,5% річних, а за депозитами на дев'ять-дванадцять місяців — до 12% річних;
  • Популярність гривневих вкладів залишатиметься високою завдяки чистому прибутку, який відносно інфляції залишається високим (6-7%);
  • Максимальні ставки досягатимуть 15% річних при поточній інфляції, яка не перевищує 0,5-0,7% на місяць.

Звісно, на ринку можливий певний спад активності вкладників, однак позитивна динаміка до зростання гривневих вкладів скоріше за все збережеться. Головний аргумент: досить стабільна і прогнозована економічна ситуація в країні та обережні прогнози щодо низької інфляції до кінця року,
– пояснює експерт.

Наразі складно прогнозувати всі чинники, особливо в прифронтових регіонах, що страждають від обстрілів. Але з появою банківських додатків відкриття депозиту стало швидше та зручніше, що можливо навіть без відвідування банку.

Теги по теме
Деньги Гривна
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны