20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як позбутися надокучливих плодових мух на кухні: є дієві методи
Як позбутися надокучливих плодових мух на кухні: є дієві методи

Як позбутися надокучливих плодових мух на кухні: є дієві методи

Ці мушки крихітні та можуть видаватися нешкідливими, однак ці комахи сідають на фрукти, тож це не зовсім гігієнічно. Експерт Кріс Хаттон розпові, як їх позбутися на кухні за допомогою цікавого методу.

Як позбутися плодових мушок

Замість агресивних та їдких хімікатів він радить використовувати звичайні предмети домашнього вжитку: яблучний оцет, засіб для миття посуду, пиво та вино.

Зробіть для плодових мушок саморобну пастку з яблучним оцтом та миючим засобом. Запах оцту їх привабить, а миючий засіб не дозволить вилетіти з пастки.

Для цього змішайте склянку яблучного оцту з миючим засобом та перелийте в ємність з вузьким отвором та широким дном. Залишіть цю ємність біля фруктів та овочів та одразу помітите, як всі мушки переберуться в пляшку.

Також позбутися від комах допоможе пивна чи винна пастка. Ці напої приваблюють плодових мук так само, як яблучний оцет. Наповніть пивом чи вином тарілку або келих, накрийте харчовою плівкою та проткніть маленькі отвори зубочисткою у верхній частині.

Експерт розповів, що причина плодових мушок не завжди може бути в фруктах та овочах на кухні. Плодові мушки процвітають на грибках кімнатних рослин, тому перевірте, чи ви не підливаєте часом горщики великою кількістю води. Як тільки ґрунт буде сухим, то грибок сам загине.

А от така кімнатна рослина, як венерина мухоловка здатна природним способом позбуватися від плодових мух, оскільки харчується ними.

Источник материала
Поделиться сюжетом