20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Капусту парити не доведеться: як приготувати смачні голубці з кабачків для обіду
Капусту парити не доведеться: як приготувати смачні голубці з кабачків для обіду

Капусту парити не доведеться: як приготувати смачні голубці з кабачків для обіду

Для того, щоб приготувати смачні голубці, зовсім не обов'язково використовувати капусту. Значно простіше буде зробити таку страву з кабачків. Така страва ідеально підходить для обіду.

Ідея приготування соковитих голубців з кабачків на обід опублікована на сторінці фудблогерки Анастасії з ніком anny.cooking в Instagram. Особливої соковитості додасть заливка.

Інгредієнти:

  • невеличкі кабачки – 2-3 шт.
  • фарш – 300 г
  • сухий рис – 100 г
  • цибуля – 1 середня
  • морква – 1 середня
  • часник – 2 зубчика

Інгредієнти для заливки:

  • томатна паста – 1,5 ст.л.
  • сметана – 1,5 ст.л.
  • хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • вода – 250 мл.
  • олія, сіль, перець чорний молотий

Спосіб приготування:

1. Відварити рис до готовності.

2. Цибулю подрібнити, моркву натерти на маленькій терці.

3. Підсмажити до золотистого кольору на невеликій кількості олії.

4. Натерти на терці часник.

5. Змішати фарш, часник, відварений рис і підсмажену цибулю з морквою, сіль, чорний перець.

6. Кабачок нарізати на тонкі слайси. З двох кабачків виходить 40 слайсів.

7. Серединки кабачків, які залишаться – додати в овочеве рагу.

8. В кожен слайс загорнути 1 ч.л. начинки.

9. Викласти або в форму для запікання, або в велику сковорідку.

10. Для заливки змішати всі інгредієнти, підсолити і залити кабачки.

11. Можна готувати на сковорідці 35 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні, можна запікати 30 хвилин за температури 180 градусів під фольгою і ще 20 хвилин без фольги зверху.

12. За бажанням можна готові голубці одразу посипати сиром або подавати з сиром і сметаною.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Запіканка з кабачків у мультиварці
  • Запіканка з кабачків із фаршем
  • Котлети з кабачків
Источник материала
Поделиться сюжетом