20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Kernel спільно з NASA Harvest досліджує вплив воєнних дій на агросектор
Kernel спільно з NASA Harvest досліджує вплив воєнних дій на агросектор

Kernel спільно з NASA Harvest досліджує вплив воєнних дій на агросектор

Kernel спільно з NASA Harvest бере участь у проєкті, що досліджує вплив воєнних дій на сільське господарство України та здійснює оцінку агровиробництва на окупованих територіях – за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України. У рамках співпраці компанія Kernel поділилася з фахівцями окремого підрозділу космічного агентства своїм агрономічним досвідом та даними щодо розподілу посівних площ за культурами.

Анонсувавши співпрацю з Kernel, Інбал Беккер-Решеф, директорка програми NASA Harvest, зазначила: «Це партнерство підкреслює нашу колективну відданість вирішенню складних проблем, з якими стикається глобальна продовольча безпека та сільськогосподарське виробництво в одній із головних житниць світу. Ми раді продовжити нашу спільну роботу в 2024 році». Менеджерка зі стратегічного партнерства в Україні NASA Harvest Алекс Олін відзначила особливий внесок відділу Data Science Kernel у спільну роботу над ініціативою.

«Ми із задоволенням долучилися до ініціатив NASA Harvest, зосереджених в Україні в 2023 році, поділившись відповідними даними та ідеями, які вважаємо вирішальними для підтримки нашої країни у складних умовах воєнного часу», – говорить Андрій Піший, Директор з IT, Kernel.

Спільний пілотний проєкт спрямований на розробку підходів машинного навчання для визначення площ культур на основі супутникових знімків. Карти врожайності NASA були перевірені на основі даних Kernel і отримали точність близько 90% у 2022 та 2023 рр. для озимих зернових, ріпаку та соняшнику.

«Метою співпраці було консолідувати зусилля та зосередитися на нашому першому спільному проєкті. Ми за 3-4 місяці побудували базову модель на основі відкритих даних і даних Kernel, яка б прогнозувала посівні площі. Нам вдалося успішно валідувати підхід з використанням нейронних мереж, який показав чудові результати на наших даних», - поділився керівник напрямку Data Science Kernel Данило Поляков.

Упевнені, що поглиблення співпраці з NASA Harvest у 2024 р. допоможе досягти значних успіхів у розвитку супутникового моніторингу сільського господарства. А це своєю чергою сприятиме ухваленню ефективних рішень для розвитку агросектору України, який відіграє ключову роль у забезпеченні світової продовольчої безпеки.

Источник материала
Поделиться сюжетом