20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Малюська вважає, що немає сенсу звертатися до Конституційного Суду щодо легітимності Президента
Малюська вважає, що немає сенсу звертатися до Конституційного Суду щодо легітимності Президента

Малюська вважає, що немає сенсу звертатися до Конституційного Суду щодо легітимності Президента

Президент України Володимир Зеленський не втратить свою легітимність після закінчення його п’ятирічного строку повноважень 21 травня, його повноваження триватимуть до обрання наступного глави держави.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю ВВС News Україна заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

«Ні, він не втратить свою легітимність… Повноваження президентатривають до обрання наступного. Але чимало норм Конституції сформульовано таким чином, що той, хто хоче знайти до чого придратися чи на чомусь побудувати якусь теорію змови – то він це знайде. Тому варто очікувати багато шуму і крику, особливо базуючись на тому, що автори-розробники Конституції мало вірили в реалістичність повномасштабної війни за участю України і тому досить незграбно повелись стосовно відповідних норм, які прописані в Конституції», - зазначив Малюська.

Міністр вважає, що наразі не на часі звертатись до Конституційного Суду за роз’ясненням щодо тих чи інших неточностей Конституції.

«Таке звернення означає, що питання є і є сумніви, вони обґрунтовані, і нам треба цілий авторитет Конституційного Суду, який би цю ситуацію врегулював. Враховуючи комунікаційну і безпекову ситуацію в країні, офіційно і публічно ставити під сумнів легітимність президента було б величезною помилкою. Тому я думаю, що зараз немає сенсу звертатися до Конституційного Суду. Колись, десь – можливо було б, але знову ж таки – не на даному етапі», - наголосив Малюська.

Також він запевнив, що всі укази та документи президента є абсолютно чинними.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня ЦВК дала роз'яснення, що Конституція України чітко визначає, що Президент виконує свої повноваження до вступу на посаду нового глави держави і не може передавати свої повноваження іншим особам чи органам.

Теги по теме
Владимир Зеленский Президент
Источник материала
Поделиться сюжетом