На Вінниччині посіяли дві третини ярих зернових та зернобобових
На Вінниччині посіяли дві третини ярих зернових та зернобобових

На Вінниччині посіяли дві третини ярих зернових та зернобобових

На Вінниччині станом на 10 травня сільськогосподарські підприємства засіяли 66% прогнозованих площ ярих зернових та зернобобових культур.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА, передає Укрінформ.

«Станом на 10 травня по всіх категоріях господарств області ярі зернові та зернобобові культури посіяно на 66% прогнозованих площ. Аграрії поспішають «захопити» вологу в грунті, зокрема інтенсивно сіють кукурудзу на зерно, гречку, соняшник та сою», - повідомили в ОВА.

У відомстві зазначили, що кукурудзу на зерно посіяно на 58% прогнозованих площ, посів гречки здійсено на 2 тис. га, що становить 23% до прогнозованих площ під урожай 2024 року, а проса – на 38%.

Майже завершено посів соняшнику. Його посіяно на 287 тис. га, що становить 96% прогнозованих площ.

На 63 % відведених площ проведено посів сої.

На полях проводиться догляд за посівами озимих та ярих культур.

Як повідомлялось, поточного року посів ярих зернових та зернобобових культур на Вінниччині прогнозується на площі 403 тис. га, що на 32 тис. га менше, ніж у 2023 році. Площі під кукурудзою на зерно становлять 314 тис. га, що на 29 тис. га менше, ніж у 2023 році. Соняшнику планується посіяти на 300 тис. га, що на 13 тис. га більше, ніж торік. Очікується й збільшення площ під соєю на 30 тис. га проти минулорічного показника.

Источник материала
Поделиться сюжетом