20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Не показав результату": Ілларіон Павлюк піде з пресслужби Міноборони, — ЗМІ
"Не показав результату": Ілларіон Павлюк піде з пресслужби Міноборони, — ЗМІ

"Не показав результату": Ілларіон Павлюк піде з пресслужби Міноборони, — ЗМІ

Новим місцем роботи Павлюка, який 7 місяців пропрацював керівником управління преси та інформації оборонного відомства, може стати ГУР. За даними ЗМІ, до його звільнення нібито причетний Кирило Тимошенко.

У понеділок, 13 травня, Ілларіон Павлюк, керівник управління преси та інформації Міністерства оборони України, піде з посади. Новим місцем його роботи стане Головне управління розвідки. Про це у п'ятницю, 10 травня, з посиланням на власні джерела повідомило видання "Главком".

Сам Павлюк у розмові з журналістами не спростував інформацію про кадрові зміни, але наголосив, що офіційних коментарів щодо цього рішення він не буде давати. Окрім Павлюка, в ГУР переводиться Роман Вінтонів, якого більше знають під журналістським псевдо Майкл Щур. Вони обоє принаймні поки працюють в управлінні преси та інформації Міноборони.

За даними джерел видання, Павлюка "вичавив" Кирило Тимошенко, який у березні цього року став радником міністра оборони з питань медіа та комунікацій.

"Поза тим, якщо відверто, Ілларіон та команда, яку він привів у міністерство, так і не встигли показати результату: "Армія-ТБ" не стала сучасним запитаним каналом, "Армія-Інформ" не стала кращим виданням. Про це говорять у середовищі військових-комунікаційників", — пояснило одне з джерел "Главкома".

Хто замінить Павлюка і Вінтоніва наразі невідомо. За ухвалення цього рішення нібито відповідатиме Тимошенко. Однак сам він заперечив причетність до кадрових змін. Тимошенко також відмовився оцінювати звільнення Павлюка, бо "не уповноважений на коментарі".

"Я – радник міністра оборони. Я ж не пресофіцер, повноважень коментувати не маю", – сказав радник Умєрова з питань медіа.

Нагадаємо, 19 жовтня 2023 року Ілларіон Павлюк очолив управління преси та інформації Міноборони. На цій посаді він замінив Ганну Маляр.

22 квітня капітан третього рангу Дмитро Плетенчук обійняв посаду начальника Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України замість Наталії Гуменюк.

Источник материала
Поделиться сюжетом