20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України - пролікували 1 155 осіб
Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України - пролікували 1 155 осіб

Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України - пролікували 1 155 осіб

Перша леді України Олена Зеленська разом із міністеркою економічного співробітництва та розвитку ФРН Свеньєю Шульце медуніверситет імені О. О. Богомольця та обговорила перспективи двосторонньої співпраці у форматі міжнародного медичного партнерства.

Про це перша леді повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Німеччина – лідер із медичної евакуації українців. Ця країна прийняла вже 1155 пацієнтів, зокрема 833 військових і 38 дітей. Ще 365 українських дітей, які мають онкологічні захворювання, також проліковано у ФРН», - розповіла Зеленська.

Дружина Президента України та міністерка економічного співробітництва і розвитку ФРН також обговорили подальші кроки з поглиблення медичного партнерства між країнами.

Зеленська відзначила, що в межах такого партнерства однією з клінік, із якою налагоджує фахове побратимство Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця, є клініка «Шаріте» в Берліні.

«Я відвідала «Шаріте» на початку цього року. Була вражена і комплексним підходом до лікування, і ресурсами, і розумною організацією. Бо мало мати ресурси – треба вміти ними скористатися. Для наших медиків це унікальна можливість отримати найкращі світові знання та досвід із перших рук. І, маючи їх, змінити українську медицину: привезти інновації до свого університету, своїх клінік, поширити на всю країну», - розповіла дружина Президента.

Перша леді також відзначила підписані під час другого Міжнародного саміту регіонів та міст угоди про міжнародне медичне партнерство: між Чернігівською обласною дитячою лікарнею та університетськими лікарнями Грайфсвальда та Ростоку (Німеччина).

Як повідомлялося, міжнародне медичне партнерство між українськими та закордонними медзакладами було започатковано на полях третього Саміту перших леді та джентльменів восени 2023 року. Нині укладено вже 33 меморандуми між клініками України та Європи, зокрема Франції, Нідерландів, Литви.

Фото: ОП

Теги по теме
Германия Медицина
Источник материала
Поделиться сюжетом